آموزش, آموزش کامپیوتر, سایت

روانشناسی رنگ در طراحی سایت

روانشناسی رنگ در طراحی سایت

روانشناسی رنگ در طراحی سایت امروزه یک مسئله بسیار مهم و حائز اهمیت است، چرا که در کنار طراحی گرافیکی و قالب اصلی سایت باید توجه بسیار زیاد به انتخاب رنگ ها و معنا و مفاهیم آنها داشت.

روانشناسی رنگ ها به معنی نحوه تاثیر رنگ ها بر رفتار و احساس انسان است.

از نقش رنگ ها در میزان تاثیرگذار بودن سایت بر روی بازدید کننده و کاربران سایت نمی توان براحتی گذشت. رنگ ها در طراحی وب سایت می توانند نشان دهنده شخصیت و قدرت عملکرد شما باشد.

این روز ها شاهد رنگ های بسیار زیبا در طراحی سایت ها بوده ایم, اما در اکثر مواقع این رنگ ها هیچ همخوانی با هم ندارند, در این مطلب در خصوص روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت و همچنین تاثیرگذار بودن آن بر روی کاربران سایت کمی صحبت می کنیم…

با توجه به اینکه اهداف طراحی سایت ممکن است بازاریابی اینترنتی ، معرفی خدمات و محصولات یک سازمان و یا شرکت باشد و ما به طور مستقیم با مخاطب خود در ارتباط نیستم باید به تجربه ی کاربر  درزمانی که سایت ما را مشاهده و بررسی می کند اهمیت بسیاری دهیم و بکارگیری رنگ ها در موقعیت مناسب می تواند به ما در این امر کمک کند تا بتوانیم به کاربر زمانی که در حل وبگردی است احساس خوبی القا کنیم. متاسفانه در کشور ما اغلب کسب و کارها صرفا با دید تجاری راه اندازی می شوند و کمتر سازمان یا شرکتی به رضایت مخاطبین و اینگونه مسائل توجه می کند وب سایت های ایرانی هم از این طرز فکر تجاری مستثنا نیستند و اغلب با هدف کسب در آمد کار خود را پیش می برند لذا با انبوهی از تبلیغات و لینک دهی های بی مورد بدترین تجربه ممکن را در ذهن کاربران ایجاد می کنند .

استفاده از روانشناسی در بهبود طراحی وب سایت یکی از موثرترین روش ها برای کسب نتیجه مطلوب و مطابق با خواسته های ما از طراحی یک وب سایت است. همه ما هنوز! انسان هستیم، با وجود تمام دانش ما نسبت به دنیای اطرافمان، یکی از چیزهایی که ما احاطه کاملی به آن نداریم، سایر انسان ها هستند. او چه فکر میکند؟ من از طرف مقابلم چگونه درخواست کنم که باعث واکنش نشان دادن او گردد؟ چرا او به این طرز درخواست پاسخ مثبت میدهد؟ چرا این کودکان به محصولات رقیب من بیشتر علاقه دارند تا محصولات من؟ و بسیاری دیگر از این سوال ها که شاید هیچ گاه نتوانیم جوابی ۱۰۰ درصد به آن بدهیم.

رفتارهای بشر تحت تاثیر عوامل متعددی می باشد، از حضور شخصی در اطرافش تا رنگ پیراهنی که در آن روز پوشیده. چیزی که باعث بهبود طراحی وب سایت شما میشود این است که بدانید چه چیزی باعث میشود یک فرد چیزی را انتخاب و یا کلیک نماید. مطابق با برخی از تحقیقات دانشگاهی، تئوری هایی که منجر به بهبود طراحی یک سایت نسبت به سایت دیگری می گردد به دست آمده است. یادگیری این نظریه ها به ما در پیاده سازی آن ها در وب سایت هایمان و یافتن میزان کاربردی بودن آن کمک مینماید.

بر اساس پژوهشی در peer-reviewed journal محقق دریافته است که فقط ۹۰ ثانیه زمان میبرد که نظر یک مشتری در خصوص محصولی شکل بگیرد و بین ۶۲ تا ۹۰ درصد این نظر بر پایه رنگ های آن محصول استوار است. طراحان زیادی بر این باورند که “ترکیب رنگی، میتواند یک سبک یا احساس را تحت تاثیر قرار دهد و این یک نکته ضروری برای برند سازی و طراحی وب سایت می باشد. برای هر کسب و کاری مهم است که مشتری هدف خود را در سایتش نگه دارد.

همانطور که گفته شد نقش رنگ ها در طراحی وب سایت یکی از اصلی ترین و کلیدی ترین بخش های است که معمولاً مورد توجه طراح سایت و یا کارفرما مورد توجه قرار نمی گیرد.

روانشناسی رنگ ها به ما می آموزد که با توجه به نوع کار خود و نوع عملکرد وب سایت چه رنگبندی را در نظر بگیریم.

بطور معمول از رنگ سفید برای صفحه بندی سایت ها استفاده می شود, رنگ سفید از نظر روانشناسان به معنی صداقت است.

در طراحی سایت های شخصی می توان از سبز تیره و یا سرمه ای استفاده کرد, همچنین برای سایت کودکان بهتر است از رنگ های شاد و روشن استفاده شود.

در اصل هنر طراح سایت است که رنگ ها در طراحی وب سایت را طوری انجام دهد که معرف نوع عملکرد وبسایت و نشان دهنده ی شخصیت کارفرما باشد.

به عنوان مثال, سایت یاهو, که روزانه میلیون ها مخاطب دارد و از صدها بخش متنوع تشکیل شده است, برای هر بخش خود از یک چیدمان و رنگ بندی خاصی در طراحی صفحات اکتیو, استفاده کرده است. مثلا بخش کودکان یاهو با بخش بازرگانی و بخش جستجو آن بسیار تفاوت دارد.

این تنوع در رنگ بندی ها نشان می دهد سایتی بزرگ همچون یاهو نیز توانسته است با رعایت روانشناسی رنگ ها سایت خود را بیش از پیش تاثیرگذار تر کند.

۵ نکته مهم در روانشناسی رنگ در طراحی سایت

۱. تاثیر رنگ ها در ۹۰ ثانیه اول روی احساسات کاربر
۲. تاثیر مستقیم رنگ برای فروش در سایت های فروشگاهی
۳. رنگ های می توانند تاثیر زیادی در رفتار ما داشته باشند
۴. اثر گذاری رنگ در فرهنگ های مختلف گوناگون است
۵. هر رنگ می توانند پیام خاصی را به چشم کاربر و بازدیدکننده سایت ارسال کنند

آبی بهتر است – روانشناسی رنگ در طراحی سایت

آبی باعث ایجاد حس آرامش و امنیت در مخاطب می گردد و در زنان و مردان آبی به عنوان یکی از رنگ های محبوب شناخته می شود. اما استفاده از همین آبی محبوب در صنایع غذایی باعث کم شدن اشتها می گردد! و مردم با دیدن رنگ قرمز بیشتر تمایل برای خوردن پیدا میکنند، پس همه جا امکان استفاده از آن نیست.

زرد خودمانی – روانشناسی رنگ در طراحی سایت

زرد باعث انتقال حس خوشحالی به بازدید کننده میگردد، برند های زیادی از رنگ زرد برای القای حس بامزه گی و خودمانی بودن استفاده میکنند. این رنگ مرکز هیجانات مغز را تحریک میکند، اما این نکته میتواند معانی مختلفی را برای انسان های مختلف به همراه داشته باشد. برای برخی احساس سرخوشی و بالابردن احساسات را باعث می گردد و برای برخی، به عنوان نمادی برای بر انگیخته شدن احساس اضطراب خواهد بود.

سبز خلاق – روانشناسی رنگ در طراحی سایت

سبز برای بسیاری نمایانگر طبیعت و به طبع آن سلامت و پاکی است، اما بر اساس نظر روانشناسان رنگ، استفاده از این رنگ احساس خلاقیت را نیز به بازدید کننده منتقل میکند.

سیاه، سیاه است

استفاده از رنگ مشکی در یک ترکیب رنگی، به نمایش ظرافت، قدرت و تجمل کمک شایانی میکند. سیاه به نظر براق و تمیز می آید و مردم بیشتر آن را وابسته به برندهای پر قدمت و استوار در نظر دارند.

ترقیب بازدید کننده به انجام کارهای مورد نظر طراح سایت

ترقیب به انجام کار، قدرت است و اینکه شما بتوانید مسیری برای انتقال بازدید کننده به آنچه شما میخواهید مورد نظر باشد، ایجاد نمایید از اهمیت زیادی برخوردار است.

چندرسانه ای ها – روانشناسی رنگ در طراحی سایت

در بسیاری از پژوهش ها نشان داده شده است که استفاده از انواع واسط های محتوایی رسانه ای در یک وب سایت تاثیر زیادی دارد. در این تحقیق ها به عنوان یک مورد تحقیق نشان داده شده است که با استفاده از رسانه های غنی شده، اعم از فیلم، تصویر و صوت میتواند به تعامل بیشتر کاربر با سایت شما کمک شایانی نماید.

 خستگی در تصمیم گیری – روانشناسی رنگ در طراحی سایت

تحقیقات روانشناسی در طراحی وب سایت نشان داده است که اگر تعداد گزینه های پیش روی یک مشتری یا بازدید کننده زیاد باشد، احتمال اینکه مشتری نتواند هیچ کدام را انتخاب نماید بالا میرود. اگر وب سایت شما شلوغ باشد، نرخ پرش ها در سایت شما بالا میرود ولی نتیجه گیری از این تغییر مکان ها کمتر خواهد شد. بهتر است که از شلوغی وب سایت پرهیز شود، گزینه های انتخاب، دکمه های جابه جایی را تا جایی که امکان دارد کم و کاربردی کنید.

قالب نوشتاری – روانشناسی رنگ در طراحی سایت

پژوهش های کاربردی در مطالعه کاربران سایت ها نشان داده شده است که افراد دوست دارند متن هایی با عرض های کوتاه را بخوانند تا متن هایی با عرض تمامی صفحه نمایش. بهتر است در طراحی سایت خود در صورتی که میخواهید متنی نگارش کنید، عرض صفحه را به ستون های کوتاه تر تبدیل کنید و سپس به نگارش در آن ستون ها بپردازید تا جواب بهتری بگیرید. همچنین همیشه در کنار نوشتارهای خود، از تصاویر استفاده کنید. بسیاری از محققین اثبات کرده اند که یک تصویر مناسب میتواند جایگزین هزاران خط متن شود. همانطور که در انتخاب متن و چگونگی نگارش آن باید توجه داشت در انتخاب تصاویر مرتبط با منظور ما نیز باید دقت زیادی داشت.

خیره کردن – روانشناسی رنگ در طراحی سایت

در صورتی که میخواهید به قسمتی از تصویر یا صفحه شما نگاه بیشتری شود، سعی کنید از علائم و روش های اشاره به آن موضوع در صفحه استفاده نمایید. آسان ترین روش استفاده از یک پیکان به سمت موضوع است یا استفاده از تصویر فردی که به موضوع مورد نظر شما خیره شده است. انسان ها موجودات اجتماعی هستند و نگاه و دید دیگران برایشان اهمیت دارد. پس سعی کنید از این روش برای اشاره درست به موضوعاتتان استفاده نمایید.

ارتباط با رویدادها – روانشناسی رنگ در طراحی سایت

استفاده از رویدادهای روزانه در چینش و چگونگی ارائه محصولات میتواند نتیجه خوبی داشته باشد. به طور مثال در فصل بهار، متناسب با رنگ طبیعت چینش محصولات و یا حتی رنگ بندی سایت میتواند به القای حس بهتری به مشتری کمک نماید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید