آموزش, آموزش کامپیوتر, سایت

ارور ۴۰۴

ارور ۴۰۴

ارور ۴۰۴ یک خطای مشهور و رایج است که تقریبا همه کاربران اینترنت با آن مواجه شده اند، امروز قصد داریم علت بوجود آمدن این خطا و راه های برطرف کردن آن را با هم مرور کنیم، لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشیم.

خطای ۴۰۴ (Not Found) از خطاهای سمت کاربر است. زمانی که کاربر (مثلاً مرورگر) درخواست منبعی (مثلاً یک صفحه از سایت) را از طرف وب سرور می‌کند، درصورتی که وب سرور نتواند منبع درخواست شده را پیدا کند، این خطا را به کاربر نشان می‌دهد.

نشانه‌های خطای ۴۰۴:

خطای ۴۰۴ (Error 404) یا همان خطای ۴۰۴ Not Found که به معنا “پیدا نشدن منبع” یا “صفحه مورد نظر پیدا نشد” می‌باشد، یکی از کدهای وضعیت HTTP است که به عنوان خطا شناخته می‌شود. خطای ۴۰۴ ممکن است در همه سیستم عامل‌ها با همه مرورگرها پدیدار شود؛ زیرا این خطا از سمت کاربر به سمت سرور هدایت می‌شود. این خطا با پیغام‌های مختلفی ممکن است همراه شود. از جمله رایج ترین پیغام‌های آن در مرور گرها موارد زیر است:

۴۰۴ Not Found
Error 404
HTTP 404
Error 404 Not Found
۴۰۴ File or Directory Not Found (فایل یا پوشه درخواستی پیدا نشد)
HTTP 404 Not Found
۴۰۴ Page Not Found (صفحه مورد نظر پیدا نشد)
The requested URL [URL] was not found on this server. (صفحه درخواست شده در سرور پیدا نشد)
WU_E_PT_HTTP_STATUS_NOT_FOUND (در سرورهای خدمات مایکروسافت)
۰x80244019 (در سرورهای خدمات مایکروسافت)

خطای ۴۰۴ چیست؟

خطای ۴۰۴ یکی از خطاهای بسیار رایج و در اصل یک خطای سمت کاربر (Client Side) است.

منابع زیادی مانند صفحات (Pages)، فایل‌ها و … می‌تواند در یک وب سرور وجود داشته باشد. وقتی کاربر (مثلاً یک مرورگر) درخواست دریافت یکی از این منابع، مثلاً درخواست مشاهده یک صفحه را می‌دهد، وب سرور صفحه مورد نظر را به کاربر برمی‌گرداند. حال زمانی که این صفحه در طرف سرور وجود نداشته باشد، این خطا به وی برگردانده می‌شود.

برای مثال: زمانی که می‌خواهید صفحه‌ای از یک وبسایت را مشاهده کنید، آدرس (URL) این صفحه را به مرورگر می‌دهید و مرورگر درخواست شما را برای وب سرور ارسال می‌کند. به فرض صفحه مورد نظر، در سرور وبسایت وجود نداشته باشد. در این صورت وب سرور ارور ۴۰۴ را به مرورگر برمیگرداند تا کاربر را از عدم وجود منبع مورد نظر مطلع سازد.

ارور ۴۰۴ چگونه به وجود می‌آید؟

زمانی که کاربر (مثلاً مرورگر) درخواست دریافت یا مشاهده یک منبع (مثلاً یک صفحه از وبسایت) را به وب سرور ارسال می‌کند، وب سرور پس از بررسی درخواست، درصورتی که منبع درخواست شده وجود داشته باشد، این منبع را به کاربر ارسال می‌کند.

برای مثال: زمانی که شما درخواست مشاهده یک صفحه با یک آدرس (URL) مشخص را به وب سرور ارسال می‌کنید، وب سرور پس از بررسی درخواست، درصورتی که صفحه درخواست شده را در سرورِ وبسایت پیدا کند، آن را برای مشاهده کاربر، به مرورگر وی ارسال می‌کند.

حال فرض کنید درخواست دریافت یا مشاهده منبعی را می‌کنیم که در سرور وجود ندارد. در این صورت وب سرور خطای ۴۰۴ را به کاربر ارسال می‌کند.

برای مثال: زمانی که شما درخواست مشاهده یک صفحه با یک آدرس (URL) مشخص را به وب سرور ارسال می‌کنید، وب سرور پس از بررسی درخواست، نمی‌تواند صفحه درخواست شده را در سرور پیدا کند. به همین دلیل خطای ۴۰۴ را به کاربر ارسال می‌کند تا او را از عدم وجود چنین صفحه‌ای مطلع سازد.

دلایل روبرو شدن با ارور ۴۰۴

کاربر به دلایل مختلفی می‌تواند با ارور ۴۰۴ یا همان خطای “صفحه مورد نظر پیدا نشد” برخورد کند. در این قسمت به چندین مورد از این دلایل اشاره می‌کنیم:

ممکن است کاربر آدرس (URL) را به اشتباه وارد کند. در این صورت درحالی که کاربر منتظر مشاهده یا دریافت صفحه یا سایر منابع است، درواقع منبع دیگری را از وب سرور درخواست کرده است. برای مثال: صفحه http://bytegate.ir/category/windows-2/ در سرور این سایت وجود دارد اما درصورتی که URL دیگری مانند http://bytegate.ir/category/windows-helloooo/ را درخواست کنید، با خطای ۴۰۴ مواجه می‌شوید.
ممکن است کاربر آدرس (URL) را به درستی وارد کرده باشد. اما به دلایلی، منبع مورد نظر از سرور وبسایت حذف شده باشد.
ممکن است مسیر منبع مورد نظر، یا اسم آن در سرور تغییر داده شده باشد. در این صورت به احتمال زیاد بدون ارجاع به URL جدید، با داشتن URL قدیمی، نمی‌توانید منبع مورد نظر را درخواست کنید.

نحوه برطرف کردن ارور ۴۰۴ 

ارور ۴۰۴ معمولاً از طرف کاربر است با این حال کار زیادی نمی‌توان برای برطرف کردن آن انجام داد چون درواقع اصلاً منبع مورد نظر وجود ندارد. اما گزینه‌هایی وجود دارند که در تسریع برطرف شدن خطا کمک کرده و امکان مشاهده نسخه پیشین صفحه را به کاربر می‌دهد:

درصورتی که به محتوای آن صفحه نیاز دارید می‌توانید از نسخه کش شده آن استفاده کنید. برخی از سرویس‌های اینترنتی صفحات وبسایت را به صورت کش ذخیره کرده و به کاربران نشان می‌دهند. برای مشاهده آموزش و توضیحات بیشتر به پست “مشاهده نسخه پیشین یک صفحه یا وبسایت” مراجعه کنید.
اطمینان حاصل کنید که آدرس وارد شده کاملاً صحیح است. برای مثال، کاربران در بعضی مواقع بجای “/” به اشتباه از “\” استفاده می‌کنند.
این خطا را همراه با لینک و محلی که از آن هدایت شده اید، به مدیر وبسایت اصلی گزارش کنید. به احتمال زیاد این مشکل از طرف وی حل می‌شود.
کش مرورگر خود را پاک کنید زیرا ممکن است این مشکل صفحه مورد نظر حل شده باشد ولی محتوای صفحه خطا همچنان به کاربر نشان داده شود.

روش های رایج برطرف کردن خطای ۴۰۴ توسط کاربران

۱- صفحه ی مورد نظر را رفرش کنید
۲- ممکن است شما آدرس صفحه را به اشتباه وارد کرده باشید، آن را اصلاح کرده و دوباره تلاش کنید.
۳- صفحه مورد نظر را در گوگل جست و جو کنید.
۴- حافظه کش مرورگر خود را پاک نمایید و مجددا بررسی کنید.

جلوگیری از ارور ۴۰۴

برای جلوگیری از ارور ۴۰۴ در سورس کد های سی شارپ باید تکه کد های زیر را در فایل وب کانفیگ(web.config) کپی نمایید.

  <httpErrors errorMode=”Custom” >

<remove statusCode=”404″ />

 <error statusCode=”404″ path=” /errorpage.aspx” responseMode=”ExecuteURL”/>

 </httpErrors>   <customErrors mode=”On” defaultRedirect=”ErrorPAge.aspx” />

 با استفاده از این کدها ارور ۴۰۴ رخ نمیدهد

رفع مشکل خطا ۴۰۴ وردپرس در صفحات سایت با یک تغییر ساده

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا قدرتمند است ، اما گاهی اوقات با یک تغییر کوچک وب سایت با مشکل مواجه می شود ، یکی از مشکلاتی که بسیاری از کاربران وردپرس آن را تجربه کرده اند خطا ۴۰۴ وردپرس در هنگام باز کردن صفحات مانند نوشته ها و برگه ها هست.

معمولا هنگامی که در وردپرس ارور ۴۰۴ مشاهده می کنیم مشکلی در باز کردن صفحه مدیریت وردپرس و صفحه اصلی وب سایت نیز وجود ندارد بنابراین مشکل تنها برای سایر صفحات سایت است. این مشکل زمانی ایجاد می شود که شما از پیوند های یکتا سفارشی در وردپرس خود استفاده کرده باشید و فایل .htaccess شما ممکن است حذف شده باشد یا محتوای آن از بین رفته باشد که این فایل باید ترمیم شود. یکی از ساده ترین روش ها برای رفع این مشکل استفاده از تنظیمات ساده وردپرس است ، برای این منظور ابتدا وارد پیشخوان وردپرس خود شوید و سپس از قسمت تنظیمات روی گزینه پیوند های یکتا کلیک کنید و سپس روی گزینه ذخیره تغییرات کلیک کنید.

با کلیک روی این گزینه وردپرس به طور خودکار قوانین های rewrite را بروز رسانی می کند و اقلب مشکل خطا ۴۰۴ وردپرس نیز رفع می شود اما اگر مشکل شما ادامه داشت شما باید فایل .htaccess به طور دستی به روز رسانی کنید. برای بروز رسانی این فایل وارد فایل منیجر کنترل پنل سرویس هاست خود شوید ( اگر از سی پنل استفاده می کنید حتما پس از کلیک روی گزینه file manager گزینه show hidden and directory را علامت بزنید ) و سپس در پوشه public_html این فایل را پیدا کنید و آن را ویرایش کنید و کد های زیر را به آن اضافه نمایید. اگر این فایل در پوشه public_html شما موجود نیست آن را ایجاد کنید ، و حتما نام آن باید .htaccess باشد.

# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ –

[L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L] # END WordPress

سپس فایل را ذخیره کنید و بررسی کنید مشکل شما رفع شده است یا خیر ، شما می توانید فایل های .htaccess پوشه های /wp-content/ و /wp-includes/ را نیز در صورت تداوم مشکل تغییر دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید