موتور کرکره برقی
موتور کرکره برقی
موتور کرکره برقی قطعه ای است که کرکره توسط آن به بالا و پایین کشیده میشود.
انواع موتور کرکره از لحاظ کارکرد
موتور توبلار
موتورهای استوانه ای شکلی هستند که به شکل لوله میباشند و در داخل شفت قرار میگیرند. علت نام گذاری آنها به این نام، شکل لوله ای آن است.
کاربرد این نوع موتورها برای تمامی انواع کرکره میباشد.
موتور های تیوبلار بدون شک پر استفاده ترین نوع موتور در کرکره برقی ها می باشد و دارای محبوبیت زیادی بین نصابان کرکره است.
یکی از دلایل محبوبیت این نوع موتور، نصب آسان است که می توان با توجه به وزن تیغه کرکره، موتور مناسب را استفاده کرد.
مزایای موتور توبلار
- مناسب برای مکان های کوچک با تردد پایین
- اشغال کم فضا در محل نصب
- نصب داخل رول و ظاهر زیبا
- پایین بودن قیمت موتور توبلار نسبت به موتور ساید
- سرعت بالا
معایب موتور توبلار
- دشوار بودن بالا و پایین بردن کرکره در مواقع قطع برق
- محدودیت در تردد
- تحمل وزن کم
- برای تعمیر موتور باید کل کرکره پایین کشیده شود تا بتوان به موتور دسترسی پیدا کرد و آن را تعمیر کند
- تعمیرات و تعویض زمانبر موتور
- در صورت آسیب دیدن گیربکس کرکره به یک باره سقوط می کند
- تحمل دمایی کم
- داغ کردن موتور کرکره در صورت استارت خوری زیاد
موتور ساید
این موتورها به دلیل نصب شدن در کنار رول کرکره، به موتور ساید (Side) معروف میباشند. این موتور می تواند در هریک از دو سمت چپ و یا راست رول کرکره برقی نصب گردد.
موتورهای ساید به عنوان موتورهای صنعتی شناخته شده و اغلب برای کارخانجات و فروشگاه ها و پارکینگ های پرتردد و تیغه هایی که وزن زیادی دارند استفاده میشود.
موتورهای ساید مجهز به سیستمی است تا در هنگام سقوط احتمالی کرکره، از افتادن آن جلوگیری کند. موتور کرکره برقی در دو نوع ups و معمولی در بازار موجود میباشد. موتور ساید مناسب برای تیغههای پلی کربنات شفاف و غضروف دار و برای مکانهایی با تردد بالا توصیه میشود.
از معایب این نوع موتور فضای زیادی که موتور اشغال میکند که طول پلیت این موتور حدود 60 سانتی متر می باشد که بر خلاف موتور های توبلار که طول پلیت از 30 سانتی متر تجاوز نمیکند. اما این نوع موتور کرکره برقی دارای محاسن بسیار زیادی می باشد که قدرت بالا بیصدا بودن موتور خصوصأ مدل 24 ولت آن که دارای باطری بک آپ می باشد که در زمان قطع برق می توان کرکره را متناسب با وزن آن تا چندین مرتبه بالاوپائین آورد از دیگر محسنات این نوع موتور خارج بودن موتور از داخل شافت است که در زمان خرابی موتور نیاز به پائین آوردن تیغه و مسدود نمودن محل نصب کرکره نمیباشد.
مزایای موتور ساید
- حرکت سریع و روان کرکره
- دارا بودن خلاص کن و عملکرد سریع و آسان در زمان قطع برق
- قابلیت نصب بر روی کرکره های قدیمی و تبدیل به کرکره اتومات
- تعمیرات و تعویض سریع موتور
- میزان تردد بالای کرکره برقی
معایب موتور ساید
- قیمت گرانتر از موتور تیوبلار
- نصب خارج رول و اشغال فضا
انواع موتور کرکره از نظر ولتاژ کاری
موتور AC
این موتور دارای قابلیت برق اضطراری نمیباشد. در درون رسیور این موتور باتری وجود ندارد و در زمان بی برقی شما قادر نخواهید بود از کرکره استفاده کنید. ولتاژ کاری این موتور ها 220 ولت شهری است و در صورت قطعی برق شما از طریق زنجیر کرکره میتوانید کرکره را بالا و پایین ببرید.
موتور DC
این موتور دارای قابلیت برق اضطراری میباشد. در درون رسیور این موتور دو عدد باتری وجود دارد که در زمان بی برقی شما قادر خواهید بود از کرکره استفاده کنید. ولتاژ کاری این موتور ها 24 ولت دی سی است و در صورت قطعی برق شما هم از طریق زنجیر و هم از طریق UPS میتوانید کرکره را بالا و پایین ببرید.