آموزش, آموزش دوربین مداربسته

WDR در دوربین مدار بسته

WDR در دوربین مدار بسته چیست؟

WDR در دوربین مدار بسته یا دامنه دینامیکی بالا در مورد دوربین های مداربسته ای مورد استفاده قرار می گیرد که بازه دینامیکی بیشتری از دوربین های عادی دارند.

اختلاف سطح نور در محیط های مختلف یکی از مشکلات اصلی دوربین ها است که این مشکل زمانی ایجاد می شود که یک منبع نور قوی (مانند نور خورشید) در یک محیط نسبتا تاریک وجود دارد.

وجود منبع نور باعث خواهد شد دیافراگم دوربین بسته شود و قسمت های کم نور تر به صورت کاملا تاریک به نمایش در خواهند آمد.

مشکلات WDR در دوربین مدار بسته

مشکلی که هنگام استفاده از دوربین‌ها در محل های سر پوشیده پیش می‌آید، ضد نور شدن تصاویر است.

در این حالت هنگامی که در روز زاویه دید دوربین رو به پنجره یا در ورودی باشد، تصویر سوژه تاریک و تصویر فضای بیرون بسیار روشن و نامشخص دیده می‌شود.

برای جبران این کاستی به ویژه در سامانه‌های نظارت تصویری که جزئیات تصویر گاهی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود این امکان یعنی Wide Dynamic Range به دوربین‌های مدار بسته‌ تحت شبکه و یا دوربین‌های مداربسته HD افزوده شده است.

این امکان سطوح گوناگون نوری را نسبت به توان خود یکسان‌ سازی می‌نماید و در نهایت تصویری یک دست به دست خواهد داد، در واقع به میزان توانایی دوربین در دریافت تصاویر در بازه‌های نوری متفاوت WDR یا بازه دینامیکی بالا گفته می‌شود.

برای بررسی قابلیت WDR نیازمند داشتن میزانی برای بررسی گستره‌ی دینامیکی دوربینی خواهد بود که بسته به توان مدار پردازش سیگنال می‌توان میزانی به نام dB را پیشنهاد داد.

مشاهده  فناوری EIS در دوربین مداربسته

این معیار بر اساس اختلاف بین تیره‌ ترین نقطه‌ی تصویر تا روشن‌ ترین نقطه تعیین می‌شود ، برای نمونه ۶۰dB معرف ۱:۱۰۰۰ می‌باشد.

نقطهٔ پر نور بر اساس اشباع تابش فوتون به یک پیکسل ایجاد می‌شود. بر اساس این اختلاف امکان دارد بر اساس بروز اغتشاش (noise) بخش کم نور به طور کلی از دست برود و یا قسمت روشن به صورت بسیار روشن نمود پیدا کند.

WDR می‌کوشد به سطحی از تعادل در این میان دسترسی پیدا کند. در نهایت نتیجه‌ی‌ خروجی کلیه‌ی بخش‌های تصویر را پوشش خواهد داد.

در ویئوی زیر شما می توانید تفاوت روشن و خاموش بودن WDR را در دوربین مدار بسته ویووتک ببنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید