آموزش, آموزش کامپیوتر, سایت

هاست

هاست

اگر شما هم به فکر ساختن و طراحی یک سایت هستید، حتما به دنبال بهترین هاست گشتید، در این مقاله ما سعی داریم تا بهترین هاست نسبت به کار خودتان را پیدا کنید و انتخاب کنید.

هاست، هاستینگ یا سرویس میزبانی چیست؟

پس از انتخاب نام برای دامنه مورد نظرتان و ثبت آن شما دارای یک ادرس اینترنتی خواهید شد. ولی با وجود این وقتی آدرس سایتتان را وارد مرورگرتان می کنید این جور به نظرمی رسد که این آدرس ثبت نشده است. این آدرس ثبت شده است و تنها چیزی که ندارد داشتن یک منبع برای نمایش اطلاعات آن است. این امر دقیقا مانند ثبت شرکت است که علاوه بر ثبت شرکت در دفاتر اسناد رسمی باید یک مکان را برای شرکت خود انتخاب کنید.

در اینترنت به چنین مکانی اصطلاحا هاست، هاستینگ یا سرویس میزبانی اطلاق می شود. مکانی برای میزبانی سایت شما می باشد که می توانید اطلاعاتتان را در آن برای عموم به نمایش بگذارید که از یک صفحه ساده تا یک سایت داینامیک و حرفه ای فروشگاه و یا یک گالری حرفه ای که می تواند با تکنولوژی های سمت سرور همانند PHP ,ASP.NET ,JSP ,Cold Fiuson و بانک اطلاعاتی MSSQL ,MYSQL استفاده کند که تمامی این سرویس ها سمت سرور توسط هاست و شرکت ارائه دهنده آن تامین می شود.

آیا بدون داشتن سرویس میزبانی، می توانم ایمیل داشته باشم؟ خیر، یکی دیگر از امکانات سرویس هاست برای دامنه شما، ایمیل های متعددی است که می توانید آنها را ایجاد کرده و در محیطی همانند یاهو یا جی میل مشاهده و ارسال ایمیل نمایید.

پس داشتن یک نام دامنه بدون سرویس هاست همانند ثبت نام شرکت شما در دفاتر اسناد رسمی است، بدون اینکه مکانی برای شرکت خود داشته باشید.

انواع هاست

بسته به اینکه طراح یا برنامه نویس وب سایت شما از چه نوع زبانی برای طراحی سایت شما استفاده می کند، می توانید سرویس هاست لینوکس یا هاست ویندوز خریداری نمایید.

در صورتیکه برنامه سایت شما به زبان asp.net می باشد، حتما لازم است سرویس هاست ویندوز را جهت خرید انتخاب کنید و در صورتیکه برنامه سایت شما به زبان php و با پایگاه MySQL می باشد و یا فرمت فایل های خروجی سایت شما .html است خیلی بهتر است هاست لینوکس را خریداری کنید، زیرا در کل سرویس های هاست لینوکس نسبت به هاست ویندوز در دنیا برتری دارند. جهت مقایسه برتری هاست لینوکس با ویندوز لطفا به لینک مربوطه مراجعه کنید.

دو مشخصه مهم سرویس های هاستینگ 

دو مشخصه حجم دیسک و پهنای باند از جمله عواملی هستند که بر روی قیمت پلن هاستینگ تاثیر بسزایی دارند.

– حجم دیسک یا فضای هاستینگ:

معمولاً وقتی برای سفارش و خرید پلن میزبانی یا هاستینگ اقدام می‌کنید اول از همه باید تعیین کنید چقدر فضا نیاز دارید. منظور از فضای دیسک بخشی از هارد کامپیوتر سرور است. سرور هاست در اصل برنامه‌ای روی یک کامپیوتر نسبتاً قوی است که در دیتاسنتر قرار گرفته و با یک اتصال بسیار پرسرعت به اینترنت وصل است. وب‌سایت شما نیز مجموعه‌ای از فایل‌هاست که بخشی از فضای هارد این کامپیوتر را اشغال می‌کند و از طریق اینترنت در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد. فضای هاست مانند هر فایل دیگری روی یک کامپیوتر با مگابایت و گیگابایت اندازه گرفته می‌شود. اگر نمی‌دانید به چه میزان حجم دیسک نیاز دارید، می‌توانید با یک پلن هاست با حجم متوسط و یا فضایی که به نظرتان کافی می‌رسد شروع کنید و در آینده در صورت نیاز به فضای بیش‌تر از نسبت به آپگرید و ارتقا سرویس هاست خود اقدام نمایید.

 – پهنای باند یا ترافیک ماهیانه:

پهنای باند در بین شرکت‌های هاست به معنی میزان انتقال داده‌ای است که هاست شما می‌تواند در یک بازه‌ مشخص-معمولاً یک ماه- انجام دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مفهوم پهنای باند لینک مربوطه را مطالعه نمایید. هر بار که کاربری از سایت شما بازدید می‌کند، یا فایلی را از روی سایت‌تان دانلود می‌کند از سایت شما انتقال داده انجام می‌شود. وقتی بازدید کنندگان وبسایت شما زیاد می‌شوند، انتقال داده‌ی سایت‌تان نیز زیاد می‌شود. ترافیک یا پهنای باند را معمولاً بر حسب «گیگابایت» محاسبه می‌کنند. اگر میزان استفاده‌ی شما از پهنای باند از میزان تعیین شده پلن هاستینگ خریداری شده،‌ بیش‌تر شود بنا بر روشی که شرکت هاست مشخص می‌کند باید هزینه‌ی ترافیک اضافه را بپردازید.

لطفا توجه داشته باشید چیزی به نام پهنای باند نامحدود وجود ندارد. تنها معنای خوبی که برای پهنای باند نامحدود می‌توان فرض کرد این است که هاست شما روی سرورهایی قرار دارد که از پهنای باند فوق‌العاده زیادی برخوردارند و ترافیک اختصاصی به شما در عین محدودیت آن قدر زیاد هست که شرکت هاستینگ لازم ندیده شما را از این بابت نگران کند! البته چنین سرورهای باکیفیتی ارزان هم نیستند.

سرویس های میزبانی وب سایت رایگان

گام اول:

سرویس های میزبانی وب سایت رایگان در سطح وب به صورت عمده وجود دارد، اما بیشتر آن ها برای جلب مشتری هستند! معمولا این نوع سرویس ها را میتوانید در انجمن های آنلاین و یا گروه های کوچک که پیشنهاد میشود، پیدا کنید. معمولا این نوع سرویس ها از طریق اشخاصی هدایت و مدیریت میشوند، که قصد دارند قسمتی از فضای سرویس خود را با اشتراک منافع به فروش برسانند.

به عنوان مثال، شخص از شما میخواهد که یک بنر را در سایت خود قرار دهید. تعدادی از شما میخواهند که یک تبلیغ متنی از آن ها را در فوتر سایت خود قرار دهید. حال این شخص این بنر ها و یا تبلیغات متنی را به فروش میرسانند، تا منافع و سود خود را به دست آورند. یکی از مهم ترین نکاتی که درمورد سرویس های میزبانی سایت رایگان وجود دارد، این است که قابل اطمینان نیستند. شما هیچ موقع نمی دانید که این اشخاص، چه زمانی از پیشنهاد سرویس های رایگان دست خواهند برداشت. هر لحظه ممکن است وب سایت شما را لغو کنند، و هیچ پاسخ گویی هم وجود نخواهد داشت.

اینگونه وب‌سایت‌ها معمولا با پرتال‌های بزرگ‌تری مانند یاهو یا AOL در اشتراک هستند و محتوای آنها به یک یا دو صفحه محدود می‌شود. اگر به دنبال ایجاد وب‌سایت‌های شخصی از این دست هستید استفاده از راهکاری ارائه شده توسط این دو شرکت بهترین کار ممکن است.

ابزارها و کاربری‌هایی مانند ایمیل، نرم‌افزار گالری عکس و پرتال‌های علاقه‌مندی‌ها که توسط این دو شرکت ارائه می‌شوند کاملا قابل فهم بوده و کاربری آنها بسیار آسان است. اما جنبه‌های منفی میزبانی رایگان چیست؟ در این حالت معمولا شما باید با بنرهای تبلیغاتی که روی صفحه اصلی‌تان قرار می‌گیرند و یا سایر تبلیغاتی که آنها را انتخاب نکرده‌اید کنار بیایید.

البته اگر کمی منصف باشید متوجه می‌شوید که این شرکت‌ها در ازای ارائه زیرساخت رایگان خود کاملا حق دارند که کمی باعث آزار شما باشند. به این ترتیب شما هیچگونه کنترلی روی انتخاب نوع تبلیغات ندارید. اگر این مسئله برای شما قابل قبول نیست بهترین راهکار ممکن می‌تواند استفاده از میزبان پولی(برخی از آنها قیمتی کمتر از ۵ دلار دارند) باشد. اغلب شرکت‌های ارائه دهنده میزبانی وب خدمات خود را در مجموعه‌ای از پکیج‌ها معرفی می‌کنند. خدمات میزبانی وب در حالت استاندارد معمولا یک فضای ذخیره سازی دیسک(جایی که شما سایت خود را ذخیره می‌کنید) و باند پهن (ظرفیت انتقال اطلاعات از طریق یک سیستم ارتباطی سیمی یا بی‌سیم)را شامل می‌شود. علاوه بر این، شرکت‌های میزبانی معمولا پکیج خدمات ایمیل خود را بر مبنای پلان‌های استاندارد می‌بندند.

خدمات ایمیل شامل راهکارهای POP و IMAP است که ایمیل‌های دریافتی را مستقیما به کاربری‌های دسکتاپ (Outlook یا Exchange) منتقل می‌کنند. خدمات وب میل (Web mail) نیز به منظور مشاهده و مدیریت ایمیل‌ها از طریق مرورگر وب فراهم آمده است. کسب و کارهای کوچک همواره خواهان وب سایتی هستند که تنها بعنوان یک بروشور آنلاین جهت ارائه دادن اطلاعاتی در مورد کسب و کارشان عمل کند و نه فروش محصولات. در صورتی که شما درصدد ایجاد یک سایت بروشور مانند ساده باشید، پکیج‌های استاندارد برای این منظور بسیار ایده‌آل هستند.

سایر پکیج‌های خدماتی، ارائه کننده کاریری‌هایی مانند تجارت الکترونیک (eCommerce) و خدمات رسانه‌ای جهت به اشتراک گذاشتن صدا و تصویر می‌باشند و نیز جهت پشتیبان گرفتن از نیازمندهای کسب و کارهای بزرگ سرورهای اختصاصی بوجود آمده‌اند. اما راهکارهای پولی بیشتر برای کسب و کارهایی کاربرد دارند که خدمات و محصولات خود را به صورت آنلاین به فروش می‌رسانند چراکه برخی دیگر از آنها فقط به نمایش اطلاعات در قالب یک بروشور و پشتیبانی فنی مورد نیاز مشتری‌ها بسنده می‌کنند.

 گام دوم:

تعریف انتظارات هر چقدر پول بدهی آش می‌خوری! اساسا در مورد میزبانی وب دو نوع قیمت‌گذاری متداول است. طیف بزرگی از میزبان‌های ارزان قیمت و تخفیف‌دار وجود دارند که قیمت راهکارهای پیشنهادی آنها بین ۵ تا ۱۵ دلار در ماه می‌باشد و میزبانهای دیگری که راهکارهایی بین ۱۵ دلار و بالاتر دارند. شرکت‌هایی مانند افینیتی (Affinity) بمنظور ساده‌سازی و مناسب‌سازی خدمات برای مشتری‌ها، برندهای میزبانی بسیار زیادی را توسعه داده‌اند.

برای مثال، افینیتی برندهایی مانند HostSave و WinSave را جهت راهکارهای میزبانی ارزان‌قیمت و ValueWeb را به منظور خدمات‌رسانی‌های ارزشمندتر ارائه کرده است. این تفاوت قیمت از تفاوت نوع خدمات رسانی به مشتری‌ها ناشی می‌شود. میزان جدیت و وسواس شما در مورد وب‌سایتتان نیز می‌تواند در انتخاب شرکت میزبان موثر باشد. به بیان دیگر در صورتی که وب‌سایت شما یکی از شاهراه‌های مهم کسب و کارتان و محلی برای یافتن مشتری‌ها، نمایش محصولات، فروش و یا حتی ارسال محصولات محسوب می‌شود در این صورت یک شرکت میزبانی که پاسخگوی تلفن‌ها و حلال‌ مشکلات شما نیست نمی‌تواند گزینه مناسبی باشد.

از سوی دیگر، متخصصان باتجربه غالبا ترجیح می‌دهند که فقط از طریق ایمیل یا گفت‌وگوی آنلاین به ارائه خدمات و پشتیبانی فنی بپردازند. شفاف‌سازی انتظارات، به مرور زمان باعث متمایز شدن تجربیات آنلاین موفق از تجربیات ناموفق و فاقد پشتیبانی خواهد شد. صرف ده دلار بیشتر در هر ماه، ارزش بهره‌مند شدن از امکانات بیشتر را دارد.

 گام سوم:

مقایسه میزبان‌ها در یک طبقه‌بندی مناسب هر زمان به این نتیجه رسیدید که به یک طرح میزبانی استاندارد یا راهکاری جهت تجارت اینترنتی نیازمند هستید و یافتن کم هزینه ترین و مناسب ترین میزبان (از نظر پشتیبانی) برای شما گزینه مناسبی محسوب می‌شود باید به فکر خرید خدمات میزبانی باشید. در صورتی که عباراتی مانند میزبانی وب (Web Hosting) یا (eCommerce hosting) را توسط موتورهای جست‌وجوی بزرگ ردیابی کنید با انبوهی از سایت‌ها و عناوین مواجه خواهید شد.

البته با انجام برخی اقدامات مانند وارد کردن عبارت میزبانی وب ارزان قیمت می‌توانید دامنه جست‌وجو را محدودتر کرده و با شرکت‌هایی که در طبقه‌بندی خدمات رسانی ارزان قیمت هستند آشنا شوید. با کمی وقت گذاشتن می‌توانید وب سایت چندین شرکت میزبانی را مشاهده و بررسی کنید. با بررسی خدمات و نوع پشتیبانی قابل ارائه ، مطابقت آنها با نیازهای خود را بسنجید. شباهت‌هایی که در این طرح‌های میزبانی پیشنهادی دیده می‌شود ممکن است برای شما گیج کننده باشد. اغلب فراهم‌آورندگان بزرگ خدمات میزبانی دارای صفحاتی جهت مقایسه طرح‌ها هستند که می‌توانید از آنها پرینت تهیه کنید. بهتر است که از پکیج‌های خدماتی متفاوت پرینت تهیه کنید و به هنگام خرید آنها را با خود همراه داشته باشید.

برای مثال اگر برند ValueWeb شرکت افینیتی را مد نظر داشته باشید برخی از میزبان‌ها با ارائه پرتال‌های رایگان این امکان را به شما می‌دهند تا از مشتری‌های حال حاضر میزان رضایتشان از این فراهم آورنده را جویا شوید. این اقدام که باید در آستانه خرید صورت گیرد می‌تواند ابزار سودمندی جهت شناسایی مناسب‌ترین گزینه باشد. اگر در این زمینه از تخصص و دانش کافی برخوردار نیستید نباید قبل از مراجعه به نماینده فروش شرکت مد نظر اقدام به خرید کنید. بسیاری نیز با قسمت پشتیبانی فنی شرکت تماس می‌گیرند تا مدت زمان پاسخگویی و طرز برخورد و میزان دانش کارکنان را بسنجند.

شرکت‌هایی مانند افینیتی که دپارتمان‌های پشتیبانی و فروش را در هم ادغام کرده‌اند به شما این امکان را می‌دهند تا همزمان با خرید اشتراک، با یک نماینده پشتیبانی فنی نیز صحبت کنید. به این ترتیب شما بدون اینکه به دپارتمان دیگری ارجاع داده شوید پاسخ تمام سوالات خود را دریافت می‌کنید. بهتر است که نوع برقراری ارتباط با میزبان و سطح مسئولیت‌پذیری آنها با انتظارات و نیازهای شما در مطابقت باشد. پیروی از این مراحل سه گانه به شما کمک می‌کند تا میزبان وب مناسب را آسان‌تر انتخاب نمایید.

اگر شما درمورد وب سایت خود یا تجارت تان جدی هستید، پس از استفاده از سرویس های میزبانی رایگان خود داری کنید.

هاست های اشتراکی

هاست های اشتراکی از شناخته شده ترین، و پر استفاده ترین نوع سرویس های میزبانی سایت هستند. مخصوصا برای افراد تازه کار! صادقانه بگم، این نوع سرویس میزبانی، نقطه ی شروع بسیار خوبی برای سایت های تازه ساخت است. هم چنین از قیمت های مناسبی هم برخوردار هستند.

هاست های اشتراکی جای هستند که چندین سایت از منابع یک سرور استفاده میکنند، و در واقع چند سایت روی یک سرور میزبانی میشوند. اگر بخوام ساده تر توضیح بدم، منابع یک سرور به صورت یکسان بین چند سایت تقسیم شده، به همین علت است که سایت ارائه دهنده ی هاست قادر است با مبلغ کمتری سرویس های خود را به فروش برساند.

یکی از بزرگ ترین تبلیغات پوچ، که توسط تقریبا تمامی ارائه دهنده های هاست های اشتراکی به مشتری ها گفته میشود، منابع نامحدود (پهنای باند نامحدود، فضای نامحدود و…) است. در واقع چیزی به اسم نامحدود وجود ندارد. زمانی که به شما گفته میشود میتوانید به صورت نامحدود از منابع استفاده کنید، اما در واقع محدودیت هایی در استفاده وجود دارد. اگر سایت شما از سرور بیشتر از حد و حدود تعیین شده استفاده کند، به صورت مودبانه از شما میخواهند که سرویس خود را آپگرید کنید.

اگر شما سرویس خود را آپگرید نکنید، این میتواند تاثیر منفی و بدی روی عملکرد سایت شما و همچنین سایت های دیگر داشته باشد.

اما شخصا برای افرادی که سایت آن ها تازه تاسیس هستند، هاست های اشتراکی را پیشنهاد میکنم. البته نه هر هاست اشتراکی! ابتدا بهترین ارائه دهنده هاست را انتخاب، و سپس در صورت وجود تست هاست، از آن استفاده کنید. در صورتی هم که امکان تست سرور وجود ندارد، با کمی تحقیق در فروم ها و وب سایت ها میتوانید بهترین ارائه دهنده های سرویس میزبانی را پیدا کنید.

همچنین در این مطلب ما چند تا از بهترین هاستینگ های ایران را پیشنهاد میکنیم که میتوانید از بین این موارد یکی را انتخاب و اقدام کنید.

سرور اختصاصی 

سرور اختصاصی چیست؟ سرور های اختصاصی، سرور های فیزیکی ای هستند که شما میتوانید از ارائه دهنده های هاست اجاره کنید. این به شما اجازه میدهد، که توانایی مدیریت کامل بر روی سرور دشته باشید، از جمله : سیستم مدیریت و یا سخت افزار!

اگر شما تازه کار هستید، و یا کسب و کار شما تازه تاسیس است نیازی به سرور اختصاصی برای شروع ندارید!

زمانی که وب سایت شما حجم بسیار زیادی ترافیک دریافت میکند، در این حالت شما نیاز دارید که از سرور های اختصاصی استفاده کنید. اگر شما توانایی مدیریت سرور و یا استخدام فردی برای مدیریت آن ندارید، پس به شما پیشنهاد میکنیم که از یک سرور اختصاصی مدیریت شده استفاده کنید. شرکت های هاستینگ که، سرور های اختصاصی مدیریت شده پیشنهاد میکنند، اصولا افرادی را جهت مدیریت و نظارت بر سرور ها بصورت ۲۴ ساعته استخدام میکنند تا مشکلی برای سرور ها و وب سایت ها پیش نیاید.

همگام با نظارت بر سرور ها، این افراد نرم افزار ها را آپدیت میکنند، سرور مانیتورینگ و همچنین گاهی اوقات پشتیبانی تلفنی نیز انجام میدهند.

سرورهای اختصاصی مدیریت شده برای وب سایت های با بازدید بالا توصیه میشوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید