آموزش, آموزش برق, آموزش کامپیوتر, تجهیزات فروشگاهی, سخت افزار, موبایل

راهنمای خرید اسپیکر

راهنمای خرید اسپیکر

در این پست قصد دارم برای شما راهنمای خرید اسپیکر را به اشتراک بگذارم .

هماهنطور که میدانید اسپیکرها مستقیما با گوش ما و به صورت غیر مستیم با روح ما در ارتباط هستند 🙂

پس کیفیت بالا در اسپیکر برای ما لذت بخش خواهد بود.

اکثر افراد وقتی قصد خرید اسپیکر را دارند به جای توجه به مشخصات فنی اسپیکر ، بیشتر به ظاهر آن دقت می کنند. نهایتا تنها اطلاعاتی که چک می کنند وات خروجی اسپیکر است!

اما اسپیکرها هم مشخصات خاص خود را دارند. شما با مطالعه راهنمای خرید اسپیکر با نکاتی که اسپیکر ها را از هم متمایز می کند آشنا می شوید.

سایز اسپیکر  – راهنمای خرید اسپیکر

اسپیکر های بزرگتر نسبت به اسپیکر های کوچکتر از کیفیت بهتری بهره می برند. سایز ووفر در کیفیت تأثیر گذار است. ووفرهای بزرگتر باس بیشتری نسبت به ووفرر های کوچکتر تولید می کنند.شاید فکر کنید هرچه تعداد ووفر بیشتر باشد باس بهتر خواهد بود اما این طور نیست ، برخی از شرکت ها از ووفرهای زیاد با سایز کوچک استفاده می کنند. ولی مطمپن باشید که یک ووفر ۸ وات بزرگ باس بیشتری نسبت به ۴ ووفر ۳ واتی کوچک تولید می کند.

وات خروجی اسپیکر

وات خروجی هر اسپیکر یکی از معروف ترین مشخصه ها برای خرید اسپیکر است. هرچقدر وات خروجی عدد بیشتری را داشته باشد ، اسپیکر قوی تری در اختیار داریم.

ولی باید به این نکته توجه کرد که اغلب سازندگان از وات اسمی به جای وات واقعی استفاده می کنند و در جایی دیگر به وات واقعی اشاره می کنند.

برای بیان میزان توان واقعی بلندگو از واحدی به نام RMS استفاده می شود . در اصل RMS واحدی است که نشان دهنده ی توان واقعی تقویت کننده و بلندگوها است. با توجه به این واحد می توان به راحتی به میزان توان صوتی که یک بلندگو قادر به ایجاد آنها است پی برد.

همچنین از طرفی واحدی به نام Pmpo نیز روی بلندگو ها نوشته می شود که این واحد در اصل یک واحد قرار دادی هست که از حاصل ضرب وات واقعی در مضربی مشخص به دست می آید و می توان گفت که این واحد بیشتر به ساختار کلی طراحی بلندگو بستگی دارد که می تواند باعث تاثیر گذاری بیشتر روی کاربر شود .

پس برای راحتی کار در خرید اسپیکر به میزان وات واقعی توجه کنید زیرا مهمترین عامل نمایش میزان قدرت واقعی اسپیکر شما همه توان واقعی آن است.

اگر دو مقدار وات در مشخصات نوشته شده بود عدد کمتر وات واقعی است و هرچه این عدد مقدار بیشتری داشته باشد اسپیکر از توان بیشتری برخوردار است.

در شکل بالا توان واقعی را با رنگ سبز ، توان نامی با رنگ قرمز ، امپدانس اسپیکر با رنگ بنفش و راه های خروجی صدا با رنگ زرد نشان داده شده است.

فرکانس پاسخگویی اسپیکر

اصطلاحی در سیستم های صوتی به نام میزان فرکانس قابل پردازش وجود دارد که این اصطلاح در سیستم شنوایی انسان نیز صادق است . در حالت کلی گوش طبیعی انسان قادر به شنیدن اصواتی ما بین ۲۰ تا ۲۰ هزار هرتز است و در صورت افزایش فرکانس بیش از این مقدار قادر به شنیدن آن نخواهیم بود ، پس در صورت تمایل به انتخاب یک بلنوگوی مناسب سعی کنید ، بلندگویی بخرید که طیف گسترده ای از فرکانس های قابل شنیدن توسط گوش را پشتیبانی کند که این امر باعث درک بهتر صداهای مختلف در هنگام فعالیت های صوتی می شود .

شاید در مشخصات یک اسپیکر اعداد ۳۸Hertz- ۲۲۰۰۰Hertz نوشته شده است: عدد پایین تر (در اینجا ۳۸ هرتز) به باس اشاره دارد و هرچقدر این عدد کمتر باشد باس عمیق تری تولید کند.

بطور کلی اگر فرکانس پاسخگویی پایین کمتر از ۵۰ هرتز باشد، کافی است.

حساسیت اسپیکر

حساسیت اسپیکرها رابطه بین اسپیکر و پخش کننده را تعیین می کند. حساسیت معمول در اسپیکر ها ۸۸ دسیبل به ازای هر وات یا ۸۸dB/۱Watt می باشد در بعضی موارد  به ۹۰ دسیبل به ازای هر وات می رسد. ولی عدد بیشتر برای اسپیکر نمی تواند خروجی خوبی را به شما بدهد ما پیشنهاد می دهیم به حداقل ۹۰ دسیبل رضایت دهید.

در هدفون ها و هد ست ها ، حساسیت اسپیکر به عدد ۱۲۰ هم نزدیک می شود.

امپدانس اسپیکر

در مشخصات اسپیکری می ببینید که نوشته شده است: ۸ Ohm اما این به معنای آن نیست که همیشه مقدار همین ۸ است. در واقع امپدانس رابطه مستقیم با فرکانس دارد. متناسب با میزان فرکانس این مقدار بین ۳.۶ تا ۱۴ اهم تغییر می کند و بله ممکن است امپدانس متوسط ۸ اهم باشد. در نتیجه به هر میزان که این امپدانس پایین تر باشد قدرت اسپیکرتان باید بالاتر باشد تا کیفیت مورد نظرتان را فراهم کند.

تعداد راه های خروجی اسپیکر – تعداد کانال های خروجی بلندگو

امروزه اکثر بلندگو های بازار دارای حداقل ۲ کانال اصلی و یک کانال صدای بم هستند که این عامل باعث تاثیر گذاری بهتر در هنگام شنیدن صدا های مختلف می شود.

به علت پیشرفت و تعبیه کارت های صدای چند کاناله روی مادربورد ها و پخش کننده های موزیک ، کم کم این بلندگو ها جای خود را به بلندگو های چند کاناله می دهد.

علتی که امروزه بلندگو های چند کاناله طرفدار خاصی یافته است فقط به علت وجود پخش کننده های صوتی با چند کانال خروجی نیست بلکه به اکثر فیلم ها و بازی های امروزی از حالت چند کاناله پشتیبانی می کند و همچنین وجود تفکیک در صدا در بلندگو های چند خروجی باعث شده خرید بلندگو های چند کاناله را رونق پیدا کند.

احتمالاً شما هم اعدادی مشابه ۲.۱ یا ۴.۱ یا ۵.۱ و… را در اطلاعات بلندگو ها مشاهده کرده اید. در واقع عدد بیشتر تعداد اسپیکرهاست وعدد کمتر تعداد ساب ووفر (البته معمولاً ۱ است).

بعضی اوقات در اسپیکر های با عبارت ۳way یا ۴way یا ۵way راه های خروجی را نشان می دهند.

راهنمای خرید اسپیکر قابل‌ حمل

همه‌ی ما با هر نوع سلیقه‌ای، در طول روز، زمانی را به لذت‌بردن از موسیقی اختصاص می‌دهیم: پشت فرمان و ترافیک‌های تمام‌نشدنی، هنگام کارکردن و نیاز داشتن به تمرکز بیشتر و به‌خصوص در جشن‌ها و میهمانی‌ها.

اما برای لذت‌ بردن بیشتر از موسیقی به ابزار مناسبی نیاز داریم. یک پلیر خوب و یک اسپیکر با کیفیت ، حداقل ابزار لازم برای این‌ کار است.

تلفن‌های همراه هوشمند، تقریبا نیاز ما به پلیر را مرتفع کرده‌اند؛ اما اسپیکر گوشی‌ها و تبلت‌ها، چندان قدرتمند و باکیفیت نیستند، اینجاست که یک اسپیکر قابل‌حمل می‌تواند مشکل‌گشا باشد. این نوع اسپیکرها به‌راحتی در کیف دستی، کوله‌پشتی و ساک ورزشی جای می‌گیرند و تا ساعت‌ها نیاز به شارژ مجدد ندارند.

پس اگر به دنبال این هستید که بیرون از منزل، خودرو و به دور از کامپیوتر شخصی از موسیقی لذت ببرید، احتمالا نیاز به یک اسپیکر قابل‌حمل را احساس خواهید کرد.  اما برای انتخاب اسپیکر مناسب گزینه‌های زیادی وجود دارد که انتخاب را تا حدی دشوار می‌کند. در این مطلب قصد داریم شما را در انتخاب اسپیکر قابل‌حمل مناسب یاری کنیم.

نحوه‌ی اتصال بی‌سیم اسپیکرها

اتصال اسپیکر با بلوتوث

برای بسیاری از کاربران بهترین نوع اسپیکرهای قابل‌حمل، نوع بلوتوثی آن‌هاست؛ چراکه این روزها اغلب تلفن‌های همراه مجهز به این فناوری هستند؛ همچنین اسپیکرهای بلوتوثی تا مسافت ۱۰ متر را به‌خوبی پشتیبانی می‌کنند، مصرف باتری مطلوبی دارند، نیازی به اتصال از طریق روتر و شبکه ندارند و نحوه‌ی اتصال آن‌ها سریع و آسان است.

اتصال اسپیکر از طریق Wi-Fi

اتصال از طریق Wi-Fi، کیفیت صدای به‌مراتب بالاتری نسبت به بلوتوث ارائه می‌دهد و مناسب کاربرانی است که به دنبال پخش فایل‌های صوتی با رزولوشن بالا هستند؛ اما این اتصال نیاز به دردسترس‌بودن شبکه‌ی Wi-Fi دارد و همه‌جا قابل‌استفاده نیست؛ همچنین اسپیکرهای مجهز به اتصال وای‌فای، قیمت بالاتری دارند.

برخی اسپیکر‌ها در کنار رابط اصلی اتصال، از درگاه USB و شیار کارت حافظه برخوردار هستند.

کدام اسپیکر برای شما مناسب‌تر است؟

ابتدا باید مشخص کنیم که از اسپیکر در چه محیطی می‌خواهیم استفاده کنیم. در خانه به موسیقی گوش می‌دهیم یا در حال حرکت؟ روی مبل راحتی یا هنگام نرمش صبحگاهی؟

اسپیکر های مناسب برای محیط‌های بسته

استفاده از اسپیکر‌های قابل‌حمل در چند سال اخیر به‌قدری فراگیر شده‌ که بسیاری از کاربران را مجاب به استفاده از آن‌ها به‌جای سیستم‌های صوتی خانگی کرده‌ است. اتصال بی‌سیم، خانه‌ی شما را از کابل‌های نامنظم و در هم پیچیده‌ی سیستم‌های صوتی در امان نگاه می‌دارد؛ علاوه‌براین هر لحظه اراده کنید، می‌توانید محل قرارگیری این نوع اسپیکر را تغییر دهید، بدون هرگونه نگرانی از بابت دردسترس‌بودن پریز برق یا برهم‌خوردن دکوراسیون منزل؛ همچنین لزومی برای مقاومت زیاد اسپیکر قابل‌حمل خانگی وجود ندارد؛ اما زیبایی و استایل آن می‌تواند بسیار مهم باشد.

اسپیکر های مناسب برای فضای باز و سفر

برای استفاده در فضای باز، مقاومت اسپیکر در برابر نفوذ آب و گرد و خاک یکی از نکته‌های مهم در انتخاب به ‌شمار می‌رود.

یک اسپیکر مسافرتی، علاوه‌ بر داستن مقاومت زیاد در برابر نفو‌‌ذ آب و گرد و غبار باید از وزن و ابعاد مناسبی برخوردار باشد.

وجود گیره‌ی اتصال برای اسپیکر‌های مسافرتی می‌تواند بسیار کارآمد باشد.

عمر باتری در اسپیکر های قابل حمل

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم در انتخاب این نوع اسپیکر، میزان ظرفیت باتری و شارژدهی آن است. اگر قصد تهیه‌ی یک اسپیکر مسافرتی را دارید، انتخاب مدلی که فقط ۲ یا ۳ ساعت قابلیت پخش مداوم دارد، خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد.

هم اسپیکر هم پاوربانک

شارژکردن گوشی، تبلت، مودم همراه، ساعت هوشمند و دوربین هنگام سفر کاری ضروری و گاه دشوار محسوب می‌شود. با خرید اسپیکر قابل‌حملی که توانایی شارژکردن این گجت‌ها را هم دارد، می‌توانید با یک تیر، دو نشان بزنید.

مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و خاک

اگر قرار باشد هنگام سفر، گردش‌های بین‌شهری یا حتی محیط‌های باز از این نوع اسپیکرها استفاده کنید، بهتر است از مقاومت خوبی برخوردار باشد. مقاومت اسپیکرها، با استاندارد IP سنجیده می‌شود که رقم اول، بیانگر میزان مقاومت در برابر نفوذ ذرات خارجی و رقم دوم میزان مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ مایعات را نشان می‌دهد. اگر هرکدام از این المان‌ها مشخص نشده باشد، با حرف X نشان داده می‌شود.

جفت‌شدن با چند اسپیکر هم‌ نوع

اسپیکرهایی که از این قابلیت برخوردارند، صدایی به‌مراتب قوی‌تر ارائه می‌کنند و می‌توانند محیط بزرگ‌تری را پوشش دهند. با کمک این اسپیکرها قادر به پخش صدایی باکیفیت و یکدست در تمامی نقاط منزل خواهید بود.

قابلیت مکالمه

اگر از طریق تلفن همراه اقدام به پخش موسیقی کنید، هر لحظه امکان زنگ‌خوردن گوشی وجود دارد و اگر اسپیکر فاقد میکروفون باشد، اوضاع کمی گیج‌کننده می‌شود. اسپیکرهایی که مجهز به میکروفون داخلی هستند، امکان پاسخ‌گویی به تماس‌های تلفنی را فراهم می‌سازند.

کیفیت صدا – راهنمای خرید اسپیکر

اما ورای تمام امکانات و قابلیت‌ها، مهم‌ترین نکته‌ای که برای خرید اسپیکر باید به آن توجه داشت، کیفیت صدای آن است. اسپیکر مناسب علاوه‌ بر صدای رسا، باید وضوح و تفکیک خوبی ارائه کند و تنها حجم صدای زیاد ملاک مناسبی برای انتخاب نیست. میزان وات، معیار مهمی در تشخیص میزان بلندی صداست. فرکانس پاسخ‌گویی و میزان حساسیت هم حائز اهمیت است. در بالا بیشتر در این مورد صحبت کرده ایم.

اسپیکر باسیم یا بی‌سیم – راهنمای خرید اسپیکر

از اسپیکرهای قابل‌حمل باسیم هم نباید غافل شد. اگر پلیر شما فاقد اسپیکر باشد، مانند پخش‌کننده‌های MP3 Player، مجبور هستید آن را به اسپیکر یا هدفون متصل کنید. حال اگر پخش‌کننده فاقد بلوتوث باشد، پس نیازی هم به صرف هزینه‌ی اضافی جهت تهیه‌ی اسپیکر بلوتوثی نیست. این نوع اسپیکرها نیازی به شارژ باتری ندارند و قیمتی به‌مراتب پایین‌تر از اسپیکرهای بلوتوثی دارند.

1 دیدگاه در “راهنمای خرید اسپیکر

  1. تشکر از معرفی کامل اسپیکر ها. من تجربه استفاده از JBL Xtreme رو داشتم. واقعا از لحاظ شارژ خیلی عالی هست ولی طراحی و ظاهری خوبی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید