آموزش, آموزش کامپیوتر, سایت

جوملا فارسی

جوملا فارسی

جوملا فارسی یک سیستم مدیریت محتوای تحت وب است که مدیریت و انتشار آسان مطالب را امکان پذیر می سازد، امکانات گسترده ای دارد و با ابزار های خود امکان گسترش آسان نرم افزار را فراهم میکند. با جوملا می توانید وب سایت ها و سامانه های تحت وب قدرتمند و ارزشمندی را ایجاد کنید.

جوملا یک پلتفرم متن باز (Open Source) است که توسط آن می‌توان وب‌سایت‌ها را ایجاد کرد. در حقیقت جوملا یک سیستم مدیریت محتوا است که تحت زبان برنامه‌نویسی PHP برنامه‌نویسی شده است و محتوای وب‌سایت را در پایگاه‌داده‌هایی مثل MySQL، MySQLi و یا PostgerSQL ذخیره می‌کند. ذخیره‌سازی محتویات سایت در پایگاه داده، باعث پویایی سایت و سهولت در بروزرسانی محتویات آن می‌شود.

کلمه جوملا یک کلمه به زبان سواحلی و به معنای «همه با هم» می‌باشد. از زمان انتشار جوملا یعنی سال ۲۰۰۵ تمرکز اصلی این سیستم بر قابلیت‌ها و توسعه‌پذیری آن بوده است.

همانطور که ذکر شد جوملا یک سیستم متن باز است بدین معنا که هرکس توانایی برنامه نویسی به زبان PHP داشته باشد می‌تواند این سیستم را به شکل دلخواه خود در بیاورد. جوملا تا کنون توسط سازمان‌های معروفی از جمله دانشگاه هاروارد و MTV مورد استفاده قرار گرفته است.

تاریخچه  –  جوملا فارسی

اولین نسخه نرم افزار که جوملا ۱ نام داشت،نسخه توسعه داده شده مامبو بود و در سال ۲۰۰۵ انتشار یافت. گروهی از برنامه نویسان مامبو پس از جدا شدن از این تیم شروع به طراحی این نرم افزار کردند. جوملا در لغت به معنای همه با هم است که از زبان سواحلی گرفته شده است. نسخه های بعدی این نرم افزار جوملا ۱٫۵، ۱٫۶ ،۱٫۷ و ۲٫۵ میباشد.

کاربردهای جوملا – جوملا فارسی

جوملا به دلیل قابلیت انعطاف و گسترش فوقالعاده خود قادر به ایجاد تمامی سامانه های تحت وب میباشد،در زیر به برخی از کاربرد های آن اشاره میکنیم:

  •  سایتهای خبری
  • سایت های فروشگاهی
  • برنامه های کاربردی دولت ها
  • دانلودسنتر
  • مراکز آزمون گیری
  • سامانه های پشتیبانی
  • دایرکتوری ها
  • وبسایتهای نگهداری مستندات
  • جوامع مجازی
  • و…

چه کسانی از آن استفاده میکنند؟  – جوملا فارسی

وب سایتهای مک دونالد، وب سایتهای مجموعه یونیسف، برخی اینترانتهای دولتی آلمان، مرکز اطلاعات سازمان ملل، تمامی مراکز صدا وسیمای ایران، وب سایت مرجع لینوکس و… از جمله استفاده کنندگان جوملا هستند.

تکنولوژی های پایه ای جوملا  – جوملا فارسی

جوملا علاوه بر اینکه یک سیستم مدیریت محتوا است یک فریم ورک PHP نیز می باشد، همچنین به دلیل سازگاری با انواع پایگاه های داده مانند SQL server  ،My SQL و Oracle یک پلت فرم نیز محسوب می شود. اما تکنولوژی های اصلی بکار رفته در آن شامل PHP  و  MySQL می باشد.

معماری جوملا  – جوملا فارسی

معماری نرم افزاری جوملا بر اساس مدل MVC – Model-View-Controller می باشد.در این مدل نرم افزاری، از مدل به عنوان تامین کننده منابع، از نمایش به عنوان لایه نمایشی و از کنترلر به عنوان هسته و پردازشگر برنامه استفاده می کنند. به دلیل استفاده از این مدل نرم افزاری قابلیت گسترش جوملا افزایش یافته است ومنطق نرم افزاری مناسبی را مهیا کرده است.

پشتیبانان جوملا  – جوملا فارسی

سیستم مدیریت محتوای جوملا توسط هزاران تیم محلی و جهانی پشتیبانی می شود، اما پشتیبان رسمی آن شرکت غیرانتفاعی Open Source Matters است. همچنین سامانه های پشتیبانی رسمی آن انجمن جهانی جوملا و چهار گروه گوگل مرتبط با آن میباشد و نیز انواع تیم های کاری جوملای جهانی شامل تیم عیب یابی، افزونه ها، مجلات، انجمن ها و… می باشد.

امکانات جوملا  – جوملا فارسی

آخرین نسخه طبیعی (Native) آن شامل امکانات پایه ای زیر است:

مدیریت مطالب
مدیریت رسانه ها(فایلها)
مدیریت وب لینک ها
مدیریت مجموعه های مطالب
مدیریت تبلیغات
تنطیم پیکربندی
مدیریت کاربران وسطح دسترسی
نظرسنجی
و…

مجوز استفاد از جوملا  – جوملا فارسی

جوملا یک نرم افزار متن باز(Open Source)  است و مجوز استفاده از آن قانون جی پی ال(GPL: General Public License) نسخه دوم می باشد.

مزیت های جوملا  – جوملا فارسی

مزیت جوملا نسبت به سایر سیستمهای مدیریت محتوا قابلیت گسترش آسان، امکانات فراوان، تیم های پشتیبانی فعال و گسترده آن است. از سوی دیگر مزیت آن نسبت به سایر فریم ورک های PHP ساختار شناور آن است که به گسترش دهنده امکان میدهد به صورت کامل یا جزئی از مدل نرم افزار ی MVC استفاده کند.

از دیگر مزیت های این فریم ورک، کتابخانه های گسترده آن و ارتباط صحیح و منطقی بین کتابخانه های آن است. این نرم افزار به دلیل قابلیت استفاده بصورت فریم ورک جهت گسترش آن و ساخت افزونه ها و نیز از دیگر سو امکان استفاده کاربران نهایی از این افزونه ها جامعیت زیادی از سامانه های وب در اختیار گرفته است.

افتخارات

این سیستم مدیریت محتوا سه بار به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوای متن باز جهان انتخاب شده است. همچنین این سیستم از لحاظ گسترش بهترین سیستم مدیریت محتوای جهان می باشد. هم اکنون ۲٫۸ درصد از کل وب سایتهای جهان توسط این نرم افزار قدرت یافته اند. در زیر برخی از افتخارات جوملا لیست شده است:

۲۰۰۵    بیش از ۲٫۵ میلیون بار دریافت در اولین سال انتشار

۲۰۰۵    بهترین پروژه ی لینوکسی/ متن باز جهان

۲۰۰۵    جایزه  UK Individual Contribution to Open Source

۲۰۰۶    جایزه  UK Individual Contribution to Open Source

۲۰۰۶    بهترین پروژه ی لینوکسی/ متن باز جهان

۲۰۰۶    بهترین سیستم مدیریت محتوای متن‌باز سال جهان

۲۰۰۷    بهترین سیستم مدیریت محتوای متن‌باز سال جهان

۲۰۰۸    کسب عنوان MVP توسط  Johan Janssens

۲۰۰۹    کسب عنوان MVP توسط  Louis Landry

۲۰۱۱    بهترین سیستم مدیریت محتوای متن‌باز سال جهان

اساس کار جوملا

در حقیقت پنل مدیریتی جوملا از چند بخشی اصلی تشکیل شده است:

۱. Article:

بخش مقالات در حقیقت اصلی‌ترین بخش تشکیل‌دهنده محتوای وبسایت می‌باشند. عملکرد این بخش مانند سیستم‌های وبلاگ دهی بوده و در این بخش شما می‌توانید نسبت به درج، ویرایش و یا حذف محتوا و همچنین نظرات کاربران اقدام نمایید.

۲. Users:

یکی از قابلیت‌های جوملا که از مزایای آن نسبت به سیستم مدیریت محتوای وردپرس محسوب میشود، بخش کاربری منسجم و دقیق آن است. عضوپذیری جوملا از طریق فرم‌هایی در سایت انجام می‌شود و مدیریت کاربران از بخش Users در پنل مدیریت صورت می‌پذیرد.

۳. Extensions:

این قسمت بخش اصلی توسعه شخصی جوملا می‌باشد. که خود شامل سه زیر مجموعه با عناوین Plugin، Component و Module است. ماژول‌ها بخشی از سیستم می‌باشند که عملیاتی را انجام می‌دهند و خروجی آن‌ها در وبسایت قابل مشاهده است. به عنوان یکی از ماژول‌های پر استفاده JOOMLA ماژول فرم تماس با ما را می‌توان نام برد که کاربران از طریق آن می‌توانند با مدیر وبسایت در ارتباط باشند. پلاگین‌ها نسبت به ماژول‌ها ابزارهای کوچکتری می‌باشند و در بسیاری از موارد برای کمک به ماژول طراحی می‌شوند و ترکیب پلاگین‌ها و ماژول ها توسط کامپوننت انجام می‌شود.

۴. Templates:

با استفاده از این بخش شما می‌توانید قالب‌های متنوعی را بر روی سیستم مدیریت محتوای خود نصب کرده و ظاهر گرافیکی آن را به شکل دلخواه تغییر دهید.

در کل اگر می‌خواهید بدون صرف هزینه بالا نسبت به ایجاد وبسایت اقدام نمایید، استفاده از سیستم مدیریت محتوای جوملا توصیه می‌شود. در حال حاضر سرویس هاست لینوکس حرفه‌ای وب رمز سازگاری کامل با این سیستم مدیریت محتوا را  دارد و با توجه به امکانات هاست از جمله دیسک SSD سرعت لود جوملا بر روی هاست لینوکس حرفه‌ای به صورت چشمگیری افزایش می‌یابد

سئو کردن وب سایت جوملایی

با همین چند اقدام بسیار ساده سایت جوملای خود را سئو کنید حالا که جوملا رو به عنوان سیستم مدیریت محتواتون انتخاب کردید، حتما براش یه قالب هم خریدید یا طراحی کردید و بعد هم با خلاقیت خودتون محتوای مناسبی آماده و بهش اضافه کردید. حالا سایتتون آماده است که به مشتریان متقاضی عرضه بشه و مشتریها هم اطلاعات کارتهای اعتباریشونو وارد کنند و پولها به حسابتون سرازیر بشن. اما یه مشکلی هست: اگه یه جوملا رو بدون تنظیمات و کارهای دیگه نصب کرده باشید و ساده باشه، حتما متوجه میشید که کسی نمیاد. چون اون همه مشتری که متقاضی…

بازاریابی محتوا با طراحی سایت جوملا

اهمیت محتوای خوب خیلی زیاده و باید درست مدیریت بشه. اول باید روش بازاریابی محتوا رو پیاده کنید و بعد برای جای مطالبتون تصمیم بگیرید. برای اینکه راحتتر مطالب منتشر بشه، معمولا از سیستم مدیریت محتوا یا CMS استفاده می کنن. یکی از جنبه های مهم رونق کسب اینه که منظم و پیوسته مطلب بذارید تو سایت. رتبه و نرخ تبدیل باید هدفتونو از توسعه سایت، بهبود رتبه موتور جستجو و نرخ تبدیل قرار بدید. برای اینکه بتونید تو موتورهای جستجو رتبه خوبی بگیرید باید روش هایی بکار ببرید که بروزرسانی های محتوای سایتتون راحت و موثرتر بشه. همونطور که…

ارتقاء جوملا ۱٫۵ به ۳ یا ۲٫۵

در صورتی که هنوز از نسخه ۱٫۵ جوملا استفاده می نمایید هم اکنون زمان آن رسیده تا نسخه جوملای خود را به ۲٫۵ و یا ۳ ارتقاء دهید. عملیات ارتقاء جوملا ۱٫۵ به ۲٫۵ و ۳ در حقیقت ارتقاء نیست و شما می بایست از جوملا ۱٫۵ به جوملا ۲٫۵ و ۳ مهاجرت نمایید. برای انجام این کار در ابتدا می بایست کامپوننت jUpgrade را که در فایل ضمیمه موجود است در سیستم مدیریت محتوای جوملا ۱٫۵ خود نصب نمایید. پس از نصب فراموش نشود در کنترل پانل جوملا به بخش پلاگین های جوملا ۱٫۵ خود Extensions >> plugin manager…

اضافه کردن فایل ضمیمه به فرم تماس با ما جوملا

در این مقاله قصد دارم به شما نحوه اضافه نمودن فایل ضمیمه به فرم تماس با ما جوملا را آموزش دهم که در این مقاله فایل های پایه ای جوملا مورد تغییر قرار می گیرند و بنابراین بهتر است از فایل های اصلی خود فایل پشتیبان تهیه نمایید. دو فایلی که در این عملیات مورد تغییر قرار می گیرند در دو آدرس زیر هستند:  /components/com_contact/views/contact/tmpl/default_form.php /components/com_contact/controllers/contact.php

رعایت اصول سئو در وب سایت جوملا

جوملا یکی از قویترین سیستم های مدیریت محتوا می باشد که پس از وردپرس بیشترین میزان استفاده را در بین سیستم های مدیریت محتوا دارد و با توجه به انعطاف آن از محبوب ترین ها در بین برنامه نویسان وب سایت می باشد. از هر سیستم مدیریت محتوایی که استفاده می نمایید می بایست روش درست استفاده از آن را بدانید تا از وب سایت خود بهترین نتیجه را بگیرید. برای آنکه وب سایت جوملای شما از نظر سئو مشکلی نداشته باشد و وب سایت جوملایی شما برای موتورهای جستجو بهینه سازی شده باشد می توانید این مقاله را مطالعه…

برخی از کامپوننت های ساخت بانک اطلاعات در جوملا

کامپوننت های بسیاری برای ایجاد بانک اطلاعات در جوملا وجود دارند که هر یک از آنها امکانات خاصی دارند و در این مقاله چند مورد مهم از این کامپوننت ها را برای شما بررسی می نمایم. البته با استفاده از پایه جوملا و بخش مقالات آن نیز می توانید بانک های اطلاعاتی ساده نظیر یانک مقالات ایجاد نمایی. این مقاله به شما کامپوننت های متداول و مرسوم را برای ایجاد یانک های داده پیشرفته تر معرفی می نماید. K2 یکی از مهترین کامپوننت های ایجاد ساخت بانک داده در جوملا می باشد که دارای سیستم فیلدهای پیشرفته مربوط به هر…

گرفتن آدرس پایه و فعلی در جوملا

در برنامه نویسی جوملا مواقع بسیاری داشتن آدرس پایه جوملا و آدرس فعلی که در آن هستیم مورد نیاز می باشد که روش های بسیاری برای بدست آوردن این دو وجود دارد. در بخش زیر دو تابع اصلی را برای گرفتن این دو مقدار برای شما بیان می نمایم: کد گرفتن آدرس پایه جوملا برای آنکه آدرس پایه جوملا را بدست بیاوریم می توانیم مطابق با مطلب آموزشی جوملا در این آدرس https://docs.joomla.org/JURI/base عمل نماییم: echo ‘Joomla base URI is ‘ . JURI::base() . “\n”; echo ‘Joomla base URI (path only) is ‘ . JURI::base( true ) . “\n”; که…

زبان فارسی و راست به چپ ماژول ورود و عضویت پاپ آپ BT Login جوملا

ماژول BT Login یکی از بهترین و قدیمیترین ماژول های عضویت و ورود کاربران در جوملا می باشد که امکانات جانبی فراوانی دارد. این ماژول قابلیت نمایش فرم ورود و ثبت نام تنها با دو لینک را دارد که با کلیک بر روی لینک ورود فرم ورود به صورت پاپ آپ نمایش داده می شود و با کلیک بر روی ثبت نام فرم ثبت نام نیز به صورت پاپ آپ نمایش داده می شود. در این مقاله فایل زبان فارسی و کد CSS را برای راست به چپ نمودن این ماژول جوملا برای شما عزیزان قرار دادم. البته فایل زبان…

کامپوننت های رایگان ساخت وب سایت آگهی در جوملا

ساخت وب سایت آگهی در جوملا بسیار ساده می باشد زیرا کامپوننت های رایگان بسیاری برای راه اندازی سایت های آگهی برای جوملا وجود دارد که برای استفاده کافی است کامپوننت را از سایت رسمی اکستنشن های جوملا دانلود نموده و در سیستم جوملای خود نصب نمایید. در بخش زیر به شما چند مورد از برترین کامپوننت های رایگان ساخت سایت آگهی در جوملا را معرفی می نمایم و دموی هر یک از این کامپوننت ها را می توانید در لینک کامپوننت لینک Demo مشاهده نمایید: Almond Classifieds Almond Classifieds یکی از قدیمیترین کامپوننت های راه اندازی سایت آگهی و…

درگاه پرداخت آنلاین بانک تجارت فروشگاه اینترنتی ویرچومارت VirtueMart

ویرچومارت VirtueMart یکی از قدیمیترین و قویترین سیستم های راه اندازی فروشگاه اینترنتی جوملا می باشد که دارای قابلیت های فراوانی است. این برنامه به عنوان یکی از افزونه های جوملا می باشد که بر روی سیستم مدیریت محتوای جوملا نصب می گردد. با توجه به درخواست بسیار مشتریان دارکوب به جهت آماده سازی درگاه پرداخت آنلاین بانک تجارت این فروشگاه اینترنتی بر آن شدیم تا این پلاگین را آماده سازی نموده و بارگذاری نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید