آموزش, آموزش دوربین مداربسته

انواع سنسور دوربین مدار بسته

انواع سنسور دوربین مدار بسته

در این مقاله قصد داریم شما را با انواع سنسور دوربین مدار بسته آشنا کنیم . همانطور که می دانید چند شرکت معتبر در امر تولید انواع سنسور دوربین مدار بسته به صورت تخصصی کار می کنند.

از جمله این شرکت ها می توان به شرکت های SONY و OMNIVISION و APTINA و NEXTCHIP اشاره نمود.

در زیر به شرحی از این نمونه سنسور ها می پردازیم. امیدواریم بتوانیم با ارائه این مقاله شما را در با این سنسور ها بیشتر اشنا کنیم و این مقاله برای شما مفید باشد.

انواع چیپ تصویر دوربین و سنسور تصویر در دوربین های مداربسته AHD

در ساخت و کیفیت خروجی دوربین های مداربسته از انواع مختلف سنسور های تصویر استفاده می شود که مثلا در عمل اگر خروجی تصاویر دوربین های ۱ مگاپیکسلی AHD را با سنسورهای مختلف در چندین دوربین مختلف مشاهده و مقایسه کنیم، شاهد تفاوت کیفیت در این دوربین های مداربسته هم رزولوشن از لحاظ تئوری خواهیم بود.

در بازار امروزی سیستم مداربسته زمانی که برای خرید مراجعه می کنیم به وفور با عبارات مختلفی که از سوی فروشنده مطرح می شود روبرو می شویم که گاها یا ما را متقاعد به خوبی محصول و خرید می کنند و یا سردرگمی!  چرا که دوربین های تهیه شده با هر کدام از انواع این سنسورها دارای اختلاف قیمت می باشند.

سنسور های APTINA – انواع سنسور دوربین مدار بسته

در ابتدا باید از سنسور تصویر دوربین مداربسته اپتینا ساخت شرکت (APTINA) یاد کرد که در دوربین ها با شماره زیر بیشتر استفاده می شود.

سنسور AR0141 1/4″ ۷۲۰p یک تصویر یک ۱ مگاپیکسلی را در خروجی دوربین های AHD برای ما ایجاد می کند و سنسور از نوع Aptina AR0130 1/3 یک تصویر ۱٫۳ مگاپیکسلی را تولید می کند. بنابراین دقت کنید که اگر از سنسور تصویر اپتینای AR0141 در تولید یک دوربین استفاده شده است نباید چیزی جز یک مگاپیکسل که در حدود ۱۰۰۰ تی وی لاین به صورت تقریبی می شود، انتظار داشت حتی اگر لیبل آن بیانگر ۱٫۳ مگاپیکسلی بودن آن باشد!!!

در حقیقیت هزینه ساخت پردازنده های اپتینا AR0130 ،AR0141 و AR0230 نسبت به بردهای دوربین مدار بسته Sony از قیمتی پایینتر و  در برابر برد OV امنی ویژن دارای قیمتی بالاتر می باشند. کیفیت تصویر این سنسورها از بردهای دوربین Sony پایینتر و از سنسورهای امنی ویژن بالاتر می باشند.

کیفیت های ایجاد شده توسط این بوردهای دوربین نیز به قرار زیر است:

برد AR0141: کیفیت تصویر ۷۲۰P، که تصویری در ابعاد ۷۲۰*۱۲۸۰ پیکسل ایجاد می کند.

برد AR0130: کیفیت تصویر ۹۶۰P، که تصویری در ابعاد ۹۶۰*۱۲۸۰ پیکسل ایجاد می کند ( رزولوشنی در حدود ۱٫۳ مگاپیکسل)

برد AR0230: کیفیت تصویر ۱۰۸۸P، که تصویری در ابعاد ۱۰۸۰*۱۹۲۰ پیکسل ایجاد می کند ( رزولوشن تصویر ۲٫۱ مگاپیکسل)

سنسور های OMNI VISION – انواع سنسور دوربین مدار بسته

در ادامه می توان از سنسور تصویری امنی ویژن ساخت شرکت OMNIVISION نام برد که دارای شماره های مختلف در نوع سنسور است.

این پردازنده شامل چیپ های OVP921 و OVP7200 می باشد. در ساخت سنسور های امنی ویژن از مایعی کریستالی استفاده شده است که این مایع باعث ثبات تصویر می شود. هزینه ساخت این چیپ های تصویر از سونی و اپتینا به مراتب پایین تر است که در نتیجه دوربین های تولید شده با این سنسورها از قیمتی پایین تر برخوردارند و همچنین در رابطه با کیفیت تصویر و ساخت این چیپ ها می توان بیان نمود که نسبت به چیپ های تصویر Sony و Aptina پایینتر می باشد.

سنسور تصویر به کارگرفته در ساخت دوربین مداربسته با شماره  Omni Vision OV9712 1/4”  یک تصویر ۱ مگاپیکسلی را در خروجی خود ایجاد خواهد کرد و یا سنسور  Omni Vision OV2710 1/3” که ایجاد کننده تصویری دو ۲ مگاپیکسلی یعنی ۱۰۸۰p برای دوربین ای اچ دی AHD بکار رفته در آن خواهد کرد.

سنسور های Sony – انواع سنسور دوربین مدار بسته

از سنسور دیگری که به وفور در دوربین های اصطلاح بازاری اچ دی HD استفاده می شود، سنسور شرکت محبوبسونی SONY در دوربین های مدار بسته است.

سنسورهای تصویر سونی نسبت به دیگر سنسورهای دوربین های مداربسته AHD از کیفیت تصویر و سخت افزار بالاتری برخوردار است، اما از نظر هزینه، قیمتی بالاتر را در بین چیپ های دیگر دارا می باشد.

بر این اساس اگر از سنسور سونی از نوع EXMOR و با شماره SONY IMX225 1/3 استفاده شده باشد انتظار یک خروجی ۱٫۳مگاپیکسلی (دقیق تر ۱٫۲۷ مگاپیکسل) را داریم. سنسور دوربین مداربسته سونی با شماره SONY IMX238 1/3 نیز مجددا یک تصویر ۱٫۳ مگاپیکسلی (دقیق تر ۱٫۳۷ مگا پیکسل) را  در دوربین تحت شبکه و دوربین AHD ارائه خواهد نمود.

همچنین نمونه دیگری از سنسور ساخت شرکت سونی با شماره  SONY IMX322 1/3 ایجادگر تصاویر با رزولوشن دو مگاپیکسلی هستند که در دوربین های مدار بسته شبکه نیز کاربرد دارند.  توانایی ایجاد تصاویر این چیپ ها را نیز می توان با ابعاد پیکسلی زیر بیان نمود:

کیفیت تصویر ۹۶۰P، تصویری در ابعاد ۹۶۰*۱۲۸۰ پیکسل ایجاد می کند ( رزولوشن تصویر ۱٫۳ مگاپیکسل)

کیفیت تصویر ۱۰۸۰P، که تصویری در ابعاد ۱۰۸۰*۱۹۲۰ پیکسل ایجاد می کند ( رزولوشن تصویر ۲ مگاپیکسل)

همچنین در این نمونه از سنسور، تنظیمات انجام شده توسط منوی OSD دوربین ملموس می باشند که تصاویر دارای کیفیتی مناسب نسبت به سنسورهای تصویر امنی ویژن OV و یا اپتینا Aptina از کیفیتی به مراتب بالاتر برخوردارند. به واقع دوربین های مداربسته با پردازنده سونی کیفیت بالایی دارند و طبق تجربه، این نمونه از سنسورها در صورتی که واقعی باشند و از درجه کیفی A در ساخت دوربین مداربسته استفاده شده باشد نیز دارای کیفیت تصویری ماندگاری خواهند بود.

پس به صورت جمع بندی می توان اینگونه بیان نمود که اگر بدنبال دوربینی با کیفیت بالا از و با دوام می باشید می توانید روی دوربین های تولیدی با این سنسور های شرکت سونی نیز حساب باز کنید اگرچه می بایست اندک هزینه ای بالاتر را پرداخت نمایید.

در ایجاد کیفیت خروجی مطلوب در یک دوربین مداربسته ، پردازشگر یا چیپ دوربین نیز نقش بسزایی دارد. برای مثال پردازشگر نکست چیپ NEXTCHIP، پردازشگری است که در تولید دوربین های مداربسته AHD و یا  دوربین های شبکه به کار می رود.

به عنوان مثال پردازشگر  Nextchip NVP2430H/2431H و یا  Nextchip NVP2440H/2441H از انواع این پردازش گر ها می باشند.

هرکدام از سنسورهای تصویری فوق کیفیت خروجی متفاوتی به همراه دارند که در جدول زیر که پس از بروزرسانی این مقاله تهیه شده است به صورت خلاصه شماری از شماره سنسور تصویر دوربین  و شماره بردهای دوربینهای مدار بسته که سهم بیشتری را در بازار به خود اختصاص داده و کیفیت های اچ دی را تولید می کنند آورده شده است.

در تصویر زیر شما می توانید سنسور های دوربین مدار بسته از چند شرکت معتبر تولید سنسور دوربین مدار بسته را مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید